Pesto z natki pietruszki

SKŁADNIKI:

- 3 pęczki natki pietruszki

- czosnek (wg uznania od 1 do 4 ząbków)

- cytryna (wg uznania od ćwiartki do połówki)

- garść orzechów

- 100 ml oleju (kujawski, oliwa z oliwek)

SPRZĘT:

- blender ręczny

Natkę pietruszki umyj, wysusz i poszatkuj. Czosnek obierz ze skórki. Natkę, czosnek, orzechy i olej wrzuć do miski i zmiel tak długo jak konsystencja będzie Ci odpowiadać. Skrop cytryną i wymieszaj.

Do podania na chlebie.

Na diecie wegańskiej doskonałe źródło żelaza, witaminy C, potasu, cynku, fosforu, magnezu.

Smacznego!

  • Czarny Spotify Ikona
  • Czarny iTunes Ikona
  • Czarny YouTube Ikona
  • Czarny Facebook Ikona
  • Czarny Instagram Ikona
  • Czarny Twitter Ikona

© 2018 BLACK HAT ULTRA

Podcast Black Hat Ultra | pasjonata biegania, podróży, ekspedycji ekstremalnych. Interesują mnie wszelkie aktywności gdzie wymagany jest specjalistyczny trening, odpowiednia regeneracja i dieta oraz niezłomny hart ducha. Podczas rozmów dowiem się co motywuje sportowców, jak znajdują czas i energię na treningi.